Handen uit de mouwen voor

De Zonnebloem

De Ronde Tafel Haaksbergen ondersteund de Zonnebloem Haaksbergen
Ook dit jaar werden opnieuw voorbereidingen getroffen voor “Zon in de Schoorsteen”. Dit is een jaarlijks terugkerende actie rond 5 december van de Zonnebloem afdeling Haaksbergen, waarbij een groot aantal gulle gevers pakketjes maken voor mensen in Haaksbergen die in deze donkere dagen extra aandacht kunnen gebruiken. Vaak omdat zij langdurig ziek of eenzaam zijn, of een moeilijke periode achter de rug hebben en op deze manier een opkikkertje kunnen gebruiken.

Dankzij deze gulle gevers kan de werkgroep Zon in de Schoorsteen elk jaar weer een groot aantal mensen blij maken met een pakketje. De leden van de Ronde Tafel Haaksbergen hebben samen met overige vrijwilligers de pakketjes naar de verschillende mensen gebracht.
Stichting de Zonnebloem
De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. Namens de Zonnebloem zijn duizenden vrijwilligers iedere dag actief om sociale en recreatieve activiteiten te organiseren en begeleiden. 

De vrijwilligers van de Zonnebloem zoeken contact en hebben tijd en aandacht voor mensen. Ze organiseren uitstapjes, maken vakanties mogelijk en regelen goede zorg onderweg. Zodat mensen kunnen uitkijken naar iets leuks. Wat ze weten dat het belangrijk is om mensen te ontmoeten en nieuwe indrukken op te doen.