Geen serviceclub maar service

Goede Doelen

De Nederlandsche Tafelronde is geen serviceclub, maar een gemeenschap waarin de overtuiging heerst dat iedereen op zijn eigen manier een bijdrage hoort te leveren aan de samenleving. Tafelaars koesteren deze overtuiging.

Ronde Tafel Haaksbergen werft fondsen voor diverse lokale goede doelen via verschillende activiteiten. Bovendien draagt Ronde Tafel Nederland jaarlijks bij aan een Nationaal en Internationaal doel, waarbij zowel de landelijke als lokale Tafels samenwerken. Enkele van deze goede doelen zijn onder andere Junimo, Make a Wish, Vash, en vele anderen.

Lokaal

Junimo

Vriendschap is belangrijk. Kinderen uit het speciaal onderwijs hebben vaak minder sociale contacten in hun directe omgeving doordat zij verder weg op school zitten. Ze vinden moeilijk aansluiting bij andere kinderen en spelen daardoor minder samen. JuNiMo biedt deze kinderen de mogelijkheid bieden om sociale contacten op te bouwen door samen te zijn in de vorm van een speelmiddag.

Onder enthousiaste en professionele begeleiding bieden zij verschillende activiteiten aan die variëren van een spelletjesmiddag tot koekjes bakken en van knutselen tot lekker buiten spelen. Activiteiten waaraan iedereen op zijn eigen manier en niveau aan kan deelnemen. JuNiMo vindt het belangrijk dat kinderen met een verstandelijke beperking of autisme aanverwante stoornis net als hun broer of zus kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten.

VASH

De VASH is een vereniging voor iedereen met een beperking die graag wil sporten en bewegen.
De VASH bestaat al ruim 25 jaar en biedt verschillende sporten die je in Haaksbergen kunt beoefenen.

Nationaal

make-a-wish

Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte: “Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt.”

interNationaal

Freedom Through Education

Freedom Through Education (FTE) bestaat sinds 1998 en bouwt scholen in India om kansarme kinderen enige opleiding te kunnen geven met als drive het analfabetisme uit te roeien.

Services

De Ronde Tafel Haaksbergen zet met passie en liefde in voor verschillende goede doelen. Dit wordt voornamelijk gedaan door het organiseren van service projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van een Rally event,  het verkopen van eten & drinken op de jaarlijkse Military in Boekelo of het organiseren van een andere events waarmee we geld inzamelen om onze goede doelen te ondersteunen. Maar niet alleen door het inzamelen van geld dragen wij bij aan de (lokale) maatschappij en de goede doelen. Ook door het ondersteunen en/of organiseren van uitjes voor ouderen en mensen met een lichamelijke- of geestelijke beperking kunnen we ons steentje bij dragen en helpen we de kwestbare groepen in onze samenleving.

algemeen

Zijn er vragen en/of opmerkingen inzake de diverse goede doelen die de Ronde Tafel Haaksbergen steunt op lokaal, nationaal en internationaal niveau dan kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar info@rt127.nl