Ronde Tafel Haaksbergen

OVER ONS

De Ronde Tafel Haaksbergen, met tafel nummer 127, is een van deĀ bijna 200 Ronde Tafels binnen de, overkoepelende, Nederlandsche Tafelronde. Wij zijn een actieve en inspirerende vereniging. Een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert, die tegelijkertijd stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen veelvuldig worden uitgewisseld. Hierdoor draagt ze bij aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden. Een verenging voor mannen tussen de ca. 25 en maximaal 40 jaar. Een vereniging die aan service doet, dat zeker. Naast lokale, nationale en internationale vriendschap is persoonlijke ontplooiing en het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap minstens zo belangrijk.

Ronde Tafel Nederland

Bij de Nederlandsche Tafelronde bloeien vriendschappen op, wordt hart voor de maatschappij omgezet in concrete actie en is voortdurende zelfontplooiing van de leden het nobel streven. Een Tafelaar is altijd in beweging, voor de wereld, zijn mede-Tafelaars en zichzelf.

De Nederlandsche Tafelronde is een vereniging voor mannen tussen de 25 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel. Die kennis en ervaring willen delen en niet terugdeinzen voor een levendige discussie.

Tafelaars zijn welkom vanaf 18 jaar en moeten, als ze voor 31 maart 40 jaar zijn geworden, de Tafel weer verlaten. Daardoor vernieuwt het ledenbestand zich voortdurend en is er geen ruimte voor verzadiging en vergrijzing. Daarnaast zorgen de lokale Tafels dat er bij voorkeur geen twee Tafelaars zijn met hetzelfde beroep en dat de leeftijdsopbouw van de Tafel gelijkmatig is. Elke Tafel heeft gemiddeld 16 tot 20 leden van zeer divers pluimage.
Gemeente Haaksbergen Logo Small

“adopt, adapt, improve”

“adopt, adapt, improve”

Bestuur & commissies

Zoals elke Ronde Tafel binnen de Nederlandsche Tafelronde heeft ook de Ronde Tafel Haaksbergen een bestuur en enkele commissies. Het bestuur wordt jaarlijks vernieuwd tijdens de traditioneleĀ  bestuurswissel in april. Dit geldt ook voor de verschillende commissies die zich bezig houden met de verschillende activiteiten zoals de serviceprojecten. Maar er zijn ook diverse commissies in het leven geroepen die zicht richten op de activiteiten die er binnen de Ronde Tafel worden georganiseerd met de leden, hun partners en de gezinnen van de tafelaars. Enkele voorbeelden hiervan zijn oa. het gezinsweekend, de ladiesnight, de oliebollen ochtend en de running diner.