Nieuws

Sloopwerk is begonnen: Eerste pad naar herstel ingeslagen.

Afgelopen zaterdag konden wij eindelijk beginnen met de sloop van het vlonderpad. Vanwege corona maatregelen moesten wij dit iedere keer uitstellen. Zo is er nu eindelijk een begin gemaakt met het herstel van het vlonderpad

Het pad lijkt er op het eerste gezicht nog best degelijk uit te zien, maar op een bepaalde plek is het pad zo verzakt dat een karretje, mét planken, door het pad heen zakt en in het water belandt. De mannen van de Ronde Tafel zijn niet voor één gat te vangen en een gedemonteerde balk van iets verderop wordt handig ingezet om het pad weer begaanbaar te maken. Met goede moed pakken de heren de planken bij elkaar en gaan ze rustig verder.

De verwachting is dat het enkele zaterdagen gaat duren voordat het pad helemaal verwijderd is en de aannemer aan de slag kan. Manschappen zijn er genoeg, maar vanwege de coronamaatregelen willen ze maar met een beperkt aantal personen per keer aan de slag.

Ook Staatsbosbeheer is aanwezig. Peter Muileman, die inmiddels Jeroen Buunen opgevolgd heeft is druk bezig met een koevoet dikke schroeven uit het hout te trekken. “Het is prachtig hoe dit ontstaan is. Ik kwam in een gespreid bedje terecht, want Jeroen had al het voorwerk gedaan. Dankzij alle hulp is het mogelijk dit aan te pakken, iets wat Staatsbosbeheer nooit alleen had gekund.”

Wij willen nogmaals iedereen bedanken voor de betrokkenheid en de donaties. Dankzij jullie is de mede mogelijk. 

Bekijk hieronder de rapportage van RTV Sternet:

Facebook
Twitter
LinkedIn